Tänk Om 🇸🇪

Published: Tuesday, May 12th 2020
Tags: thoughts society

Under parollen Tänk om bjuder Miljöpartiet denna vecka in till att lite extra fundera över vilket samhälle vi vill ha och bygga. Jag tycker det blir ett ganska bra tillfälle att kort berätta om några anledningar till varför jag själv blev medlem i Miljöpartiet för inte så länge sedan och numera sitter som nybliven styrelseledamot för Miljöpartiet Västerås.

Det finns i huvudsak två aspekter kring varför jag valt att engagera mig i Miljöpartiet. Den ena är högst konkret och praktisk, den andra är högst ideologisk.

Det konkreta, praktiska och sakpolitiska är att Miljöpartiet helt enkelt hamnat högst upp på listan när jag svarat på de senaste valkompasserna för både EU-val och riksdagsval som SVT och många tidningar publicerar.

Det mer ideologiska är framför allt de tre s.k. solidariteterna som genomsyrar den gröna rörelsen och Miljöpartiet. Det är dessa pelare som ligger till grund för den politik som partiet för. Dessa är:

  1. Solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet.

  2. Solidaritet med kommande generationer.

  3. Solidaritet med världens alla människor.

Självklart finns det olika åsikter om saker och ting även inom den gröna rörelsen, men med sådana inkluderande värderingar som grund för allt vi gör känns Miljöpartiet och den gröna rörelsen som en väldigt viktig motvikt till en allt mer polariserad vi-och-dom-värld som tycks få större och större fäste dessa dagar.

Var med och gör skillnad du med - bli medlem här.